De Golden State Warriors hebben in de nacht van dinsdag op woensdag geschiedenis geschreven in de NBA door ook de zestiende wedstrijd van het seizoen te winnen.

De Los Angeles Lakers van vedette Kobe Bryant werden met 111-77 verslagen, waardoor de Warriors nog altijd zonder puntenverlies zijn.

De Warriors stonden al op gelijke hoogte met de Washington Capitols en de Houston Rockets, die respectievelijk in het seizoen 1948/1949 en 1993/1994 de eerste vijftien wedstrijden in winst wisten om te zetten.

Met name in het eerste en derde kwart was de ploeg uit Oakland superieur. In het tweede en vierde kwart gaven de Lakers goed partij, maar spannend werd het nooit.

Stephen Curry was weer de grote man aan de kant van de Warriors met 24 punten en negen assists. Bij de Lakers was Bryant goed voor vier punten.

Bijzonder

"Het is speciaal om dit record te pakken", sprak de 27-jarige Curry. "Er zijn in deze competitie veel grote teams en veel grote spelers, dat maakt het bijzonder. We moeten trots zijn op wat we bereikt hebben."

Volgens Curry betekent het vestigen van het record niet dat de Warriors nu gas terug kunnen nemen. De meest waardevolle speler van vorig seizoen wil nog meer successen behalen met zijn ploeg.

"We gaan het een paar dagen vieren en zulllen ervoor zorgen dat we er vrijdag weer staan. We moeten gefocust blijven bij iedere wedstrijd. Tot nu toe hebben we alle doelen bereikt en dat moeten we volhouden."

Vrijdag nemen de Warriors het op tegen de Phoenix Suns.