De Nederlandse waterpolosters hebben dinsdag ook hun derde wedstrijd in de World League gewonnen. De ploeg van bondscoach Arno Havenga was in Boedapest met 10-7 te sterk voor Hongarije.

Oranje rekende vorige maand in eigen land al af met Italië (11-10) en Frankrijk (12-7).

De waterpolosters van Havenga stonden halverwege het duel met Hongarije nog met 4-3 achter. Alle Nederlandse doelpunten kwamen van Lieke Klaassen.

De nummer twee van het laatste WK trok in de derde periode echter het initiatief naar zich toe, dankzij treffers van Marloes Nijhuis, Maud Megens en Sabrina van der Sloot. In het laatste kwart maakte Oranje het karwei vakkundig af, door doelpunten van Klaassen, Van der Sloot en Megens (twee keer).

EK

De ploeg van Havenga gaat zich nu voorbereiden op het Europees kampioenschap, begin volgend jaar in Belgrado. Daar ligt voor de winnaar een ticket klaar naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Het tweede deel van de World League begint voor Oranje op 23 februari tegen Frankrijk, daarna volgen de returns tegen Hongarije (12 april) en Italië (3 mei). De groepswinnaar gaat door naar de zogeheten Super Finale, begin juni in Shanghai.