Voormalig wereldkampioen zwaargewicht David Haye keert na drie jaar afwezigheid terug in de ring. 

Dat kondigde de bokser dinsdag aan op een persconferentie.

De 35-jarige Haye maakt op 16 januari in Londen zijn rentree. De Brit neemt het dan op tegen de Australiër Mark de Mori, die in zijn 33 eerdere partijen slechts één keer verloor. Dat was in 2004.

"Ik had ook een makkelijkere opponent kunnen kiezen", aldus Haye. "Ik had tegen iemand kunnen vechten die al meerdere keren door een knock-out heeft verloren, maar ik wil de mensen iets geven waar ze naar uit kunnen kijken."

De 33-jarige De Mori was in zijn 29 gewonnen partijen 26 keer de beste via een knock-out. "Hij staan in de top tien van de wereld. Ik wil niet strijden tegen nietszeggende tegenstanders. Ik geloof erin dat ik op 16 januari beter kan zijn dan ooit", keek Haye vooruit.

Klitsjko

Haye kroonde zich in 2010 tot wereldkampioen, maar verloor die titel een jaar later aan Vladimir Klitsjko. Het heroveren van de wereldtitel is de belangrijkste reden voor zijn terugkeer.

Klitsjko heeft sinds 2004 geen wedstrijd meer verloren. Voormalig wereldkampioen George Foreman stelt dat Haye de enige persoon is die de Oekraïner zou kunnen verslaan.