Sifan Hassan heeft zondag voor het derde jaar op rij de Warandeloop in Tilburg gewonnen. De Nederlandse was ongenaakbaar in de 8000 meter lange cross.

Hassan liep praktisch vanaf het startschot weg van de concurrentie en eindigde met een halve minuut voorsprong op Maureen Koster, die in de strijd om de tweede plaats de Belgische kampioene Louise Carton aftroefde.

De Warandeloop is de eerste wedstrijd uit het Lotto Cross Circuit.

Hassan was deze zomer bijzonder sterk op de 1500 meter. De Arnhemse veroverde brons op de WK in Peking, won de Diamond League op het nummer en scherpte haar Nederlands record op de afstand aan tot 3.56,05.

Mannen

Bij de mannen wist Khalid Choukoud zijn titel niet te prolongeren. De Duitse atleet Richard Ringer was in de internationale cross over 10 kilometer net iets sneller dan de Nederlander.

Ringer won in een tijd van 30 minuten en 7 seconden, Choukoud finishte als tweede op tien seconden achterstand. De Belg Isaac Kimeli liep naar de derde plaats.

Choukoud liep vorige maand de marathon van Amsterdam in 2.11.34 en miste de limiet voor de Olympische Spelen in Rio volgend jaar.