Mathieu van der Poel is nerveus voor zijn rentree komende zondag in de wereldbekerwedstrijd van Koksijde.

''Ik ben misschien nog wel zenuwachtiger dan voor het WK in Tabor. Ik ga voor een plek in de top tien", zei Van der Poel tegen Sporza.

De regerend wereldkampioen blesseerde zich in augustus bij een val in de Tour de l'Avenir en begint nu pas aan het seizoen. De 20-jarige Van der Poel heeft dan ook geen hoge verwachtingen.

''De topconditie is pas voor de kerstperiode. Met het WK ben ik in ieder geval nog niet bezig. Eerst maar eens afwachten hoe mijn niveau is. De regenboogtrui heb ik in ieder geval nog niet vaak hoeven wassen.''

Van der Poel was bij zijn val in Frankrijk hard op zijn rechterknie beland. Later dit najaar kampte hij met een ontsteking aan de linkerknie, veroorzaakt door twee gescheurde pezen. Een operatie bleek noodzakelijk.

Conditie

Sinds vier weken was Van der Poel weer volledig in training. Donderdag meldde hij zich in België na een trainingskamp in Spanje.

''Alles bij elkaar heb ik zeven weken niet getraind, vier weken voor de operatie en drie weken daarna. Dat heeft me een serieuze conditionele achterstand opgeleverd. Ik heb de afgelopen vier weken wel goed getraind."

"Het gevoel is goed, mijn trainingswaarden zijn goed, maar ik weet niet waar ik nu sta", aldus Van der Poel. "Misschien had ik nog wat langer moeten trainen, maar ik ben heel gretig om zondag te starten en ik ben ervan overtuigd dat die extra procentjes wel terugkomen via wedstrijden."