Houston Rockets heeft in de nacht van woensdag op donderdag zijn eerste NBA-duel na het ontslag van coach Kevin McHale gewonnen. De ploeg uit Texas was na verlenging te sterk voor Portland Trail Blazers: 108-103.

Vedette James Harden, die net als zijn ploeg een moeilijk begin van het seizoen kent, was de grote man bij de Rockets met 45 punten, elf assists, acht rebounds en vijf steals. De shooting guard maakte alle negen punten van de thuisploeg in de extra vijf minuten.

"Of ik schoten nu raak of mis, ik moet mijn spel op het juiste niveau krijgen om dit team de juiste kant op te sturen", aldus Harden, die wel achttien van zijn 29 schoten vanuit het veld miste. "Mijn energiepeil moet omhoog en vanavond was daarvoor een begin."

De Rockets hadden de laatste vier wedstrijden verloren en stonden in de slotfase met 99-96 achter tegen de Trail Blazers. Corey Brewer forceerde met nog 0,9 seconde te gaan een verlenging met een lastige driepunter.

Omdraaien

De slechte seizoenstart van Houston, dat vorig seizoen nog de halve finale van de play-offs haalde, kostte McHale eerder op woensdag na ruim vier jaar zijn baan. Voormalig assistent J.B. Bickerstaff trad tegen Portland op als interim-coach.

"We gaan Kevin missen", aldus center Dwight Howard. "Maar we moeten blijven vechten voor hem en proberen de titel te winnen. We zijn niet goed begonnen aan het seizoen, maar we gaan het omdraaien."

De Rockets staan voorlopig tiende in de Western Conference met vijf zeges en zeven nederlagen. De nog ongeslagen kampioen Golden State Warriors staat bovenaan met twaalf overwinningen.