De Dakar Rally is ook de komende editie weer voorzien van een behoorlijk Nederlands tintje. De organisatie van de woestijnrally door Zuid-Amerika maakte woensdag bekend dat liefst 14,4 procent van de deelnemers uit Nederland komt.

Alleen Frankrijk is met 15,5 procent beter vertegenwoordigd.

Het leeuwendeel van de Hollandse deelname komt op het conto van de truckers. In 19 van de 58 voertuigen die strijden in het vrachtwagenklassement, zit een Nederlander achter het stuur.

Oud-winnaars Gerard de Rooy en Hans Stacey en voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers zijn de bekendste namen.

De route van de 38e editie van de Dakar Rally voert door Argentinië en Bolivia. De start is op 2 januari in Buenos Aires en de finish op 16 januari in Rosario. De rallyrijders leggen ruim 9000 kilometer af, waarvan 4500 in geklokte klassementsproeven.

Nederlandse deelnemers:

Motoren
Frans Verhoeven, Hans Vogels, Robert van Pelt, Jurgen van den Goorbergh, Caspar van Heertum, Hans-Jos Liefhebber, Melchior van Heertum, Sjaak Martens, Jan van Gerven, Marco van Geel, Jasper Riezebos, Hans Smit, Humphrey Senn van Basel, Maikel Verkade, David Wijnhoven, Rob Smits.

Auto's
Erik van Loon en Wouter Rosegaar, Bernhard ten Brinke, Maik Willems en Robert van Pelt, Tom Coronel, Tim Coronel, Bert Heskes, Peter Merceij en Peter Erren, Ebert Dollevoet en Marcel Snijders, Eelco Bekker en Sijbrand Booij.

Vrachtwagens
Gerard de Rooy, Bernard der Kinderen, Hans Stacey, Martin van den Brink en Rijk Mouw, Pieter Versluis en Marcel Pronk, Ton van Genugten, Anton van Limpt en Peter van Eerd, Jan Lammers, Emiel Megens en Erik Kofman, Aart Schoones, Gert Jan Schoones en Enrico van der Donk, Gert Huzink, Rob Buursen en Gerritse Schooneveld, Adwin Hoondert, Wilko Noefnagels en Jac Gillis, Pascal de Baar, Martin Roesink en Wouter de Graaff, Jan van de Laar, Ben van de Laar en Adolph Huijgens, Marcel Huigevoort, Frank Tilburgs, Gijsbert van Uden en Hans van Limpt, Gerrit van Werven, Gerrit Zuurmond, Klaas Kwakkel, Maurik van den Heuvel, Wilko van Oort en Peter Kuijpers, Ed Wigman, Joel Ebbers en Richard de Groot, Aad van Velsen, Sebastiaan Haverkamp en Johannes Schotanus, Victor Versteijnen, Andreas van der Sande en Johannes van Weerdenburg, Arjen Arendse, Kornelis Offringa en Thomas de Bois.

Quads
Kees Koolen, Bastiaan Nijen Twilhaar.