Hoewel Tom Coronel na afloop van de vorige editie verzuchtte dat hij nooit meer de Dakar Rally zou rijden, staat de coureur in januari toch weer aan de start van de woestijnrally door Zuid-Amerika. 

Tom en ook zijn tweelingbroer Tim Coronel stappen ieder in hun in eigen beheer gebouwde buggy.

Coronel zei dat dinsdag bij de perspremière van de documentaire die RTL7 heeft gemaakt over het Dakaravontuur dat Coronel begin dit jaar beleefde.

Hij legde met de camera vanuit de rally het verhaal vast van de Nederlandse deelnemers. In de tweede etappe kwam Coronel zelf in grote problemen en bracht hij een nacht in de woestijn door. Later in de rally sloeg hij ook nog eens over de kop.

''Ik heb tijdens deze rally echt alles meegemaakt wat je mee zou kunnen maken. Om de een of andere reden bleef ik maar filmen. Achteraf zei ik: dit doe ik nooit meer, echt nooit meer. Maar niets is wat het lijkt. Normaal ben ik een man van m’n woord, maar ik maak voor Dakar toch een uitzondering. Deze rally is een verslaving.''

"Als je broer meldt dat hij weer een tweede buggy heeft gebouwd begint het toch weer te kriebelen en heb ik ja gezegd. Vooral ook omdat ik veel positieve reacties heb gehad op de tv-reportages die een inkijk gaven in de Dakar Rally. Beelden die je van buitenaf niet kunt maken en de verhalen van gestrande Nederlandse deelnemers komen voor de kijkers dan ook echt binnen", aldus Coronel. .

Verbeterd

Tim Coronel laat weten 12 maanden per jaar met de Dakar Rally bezig te zijn. Die tijd is vooral gestoken in het verbeteren van de buggy's (video) waarmee de broers weer aan de start verschijnen.

"We hebben de zaken geëvolueerd die technisch niet goed waren of verbeterd konden worden, waarna de buggy weer helemaal opnieuw is opgebouwd. Hij oogt voor de meeste mensen misschien niet veel anders, maar geloof me, er is heel veel aangepast."