Michael van Gerwen constateerde zondagavond na zijn eindzege op de Grand Slam of Darts dat hij kan terugblikken op een geslaagd jaar.

"Ik had twee belangrijke doelen: het World Matchplay winnen en zegevieren op de Grand Slam of Darts. Het is me allebei gelukt", zegt Van Gerwen op de website van de PDC.

"Dit betekent heel veel voor me, ik ben een gelukkig man."

In de finale in Wolverhampton rekende Van Gerwen met 16-13 af met Phil Taylor. De Brit gaf een voorsprong uit handen doordat hij moeite had de dubbels te raken.

"Het is een enorme eer om Taylor te verslaan in de eindstrijd. Phil is een fantastische speler, maar deze keer haalde hij niet zijn topniveau. In het begin had ik het zelf lastig. Taylor gaf me echter een vinger en ik nam de hele hand."

De 26-jarige Van Gerwen werkt met veel vertrouwen toe naar het WK dat komende maand begint. "Ik heb nu elk groot toernooi gewonnen. Deze week heb ik fantastisch gespeeld. Het enige dat eraan ontbrak was een negendarter."

Trots

Taylor zocht de oorzaak van de nederlaag bij zichzelf. "Ik miste gewoon te veel dubbels, dat is mijn eigen schuld. Ik ben trots dat ik de finale heb gehaald, maar het is teleurstellend dat ik die heb verloren."

"Ik gaf Michael kansen en hij benutte ze, hij verdient daarvoor alle lof. Het staat buiten kijf dat hij een fenomenale darter is."