Joost Luiten is zondag in de achterhoede geëindigd bij de BMW Masters. De Nederlander eindigde na de vierde ronde als gedeeld 46e. Kristoffer Broberg schreef het toernooi in Shanghai op zijn naam.

Luiten begon nog goed aan de BMW Masters, maar zakte na de tweede dag weg in het klassement. Hij sloot zondag wel af met zijn beste ronde van het toernooi, 69 slagen (-3).

De Rotterdammer klom daardoor in het klassement nog zeven posities, naar de gedeelde 46e plaats.

Broberg veroverde de hoofdprijs veroverd op de BMW Masters, het derde lucratieve toernooi uit de Final Series van de Europese Tour. De 29-jarige Zweed versloeg in een play-off om de titel de Amerikaan Patrick Reed.

Broberg liet op de achttiende hole, die nog een keer werd gespeeld om tot een winnaar te komen, een birdie noteren. Reed had één slag meer nodig en moest de eerste plaats daarom aan de Zweed laten. Broberg vierde zijn eerste toernooiwinst op de Europese Tour.

Beide golfers waren na vier volledige rondes uitgekomen op een totaal van 271, 17 slagen onder par. Vier man hadden één slag meer nodig en deelden de derde plaats.