Michael van Gerwen heeft zich zaterdagavond met overmacht geplaatst voor de halve finales van het Grand Slam of Darts in Wolverhampton. De 26-jarige Nederlander was met liefst 16-4 in legs te sterk voor de Belg Kim Huybrechts.

Door de fraaie zege ligt Van Gerwen op koers om het toernooi met de beste darters van de rivaliserende bonden PDC en BDO eindelijk eens te winnen.

De Brabander stond in 2012 wel al eens in de finale, die hij verloor van zijn landgenoot Raymond van Barneveld, maar de eindzege in Wolverhampton pakte hij nog nooit. Vorig jaar schreef Phil Taylor het toernooi op zijn naam en ook nu zit de dartslegende nog altijd in het toernooi. 

"Ik wil dit toernooi echt winnen'', zei Van Gerwen zaterdag na zijn zege op Huybrechts. De wereldkampioen van 2014 was zeer tevreden over zijn spel en zijn gemiddelde van ruim 111. "Ik speelde zo goed. Op dit niveau wil ik altijd presteren."

140.000 euro

Zaterdag plaatste Raymond van Barneveld zich al voor de halve finales. De Hagenaar was in de kwartfinales met 16-12 te sterk voor de Welshman Mark Webster.

Van Barneveld komt zondagmiddag in de halve eindstrijd uit tegen Taylor. Van Gerwen neemt het dan op tegen Michael Smith, die zaterdagavond verrassend Adrian Lewis versloeg.

De finale wordt zondagavond gespeeld. De winnaar neemt 140.000 euro mee naar huis.