Joost Luiten is donderdag redelijk begonnen aan de BMW Masters, het derde lucratieve toernooi uit de Final Series van de Europese Tour.

De Bleiswijker leverde na de eerste ronde op de golfbaan van Lake Malaren in Shanghai een scorekaart in van zeventig slagen, twee onder par.

Met twee bogeys en vier birdies belandde Luiten op de gedeelde 24e plaats in het klassement.

De Spanjaard Sergio Garcia is de leider met 64 slagen. De Zuid-Koreaan An Byeong Hun en de Fransman Victor Dubuisson delen de tweede plaats met 65 slagen.

Luiten heeft een goede eindklassering nodig om te stijgen op de wereldranglijst. Hij is door zijn matige resultaten in dit jaar weggezakt naar de 82e plaats.

Een positie bij de eerste vijftig geeft recht op deelname aan alle grote toernooien, zoals de majors.

Solide

Luiten sprak na afloop van een ''solide'' ronde. ''Ik heb redelijk staan putten en driven. Mijn ijzers mogen nog iets scherper'', schrijft hij op zijn website.

''Het was een natte, regenachtige dag en de toch al lange baan van Lake Malaren werd daar alleen nog maar langer van'', doelde Luiten op het feit dat bal minder ver rol op nat gras. Hij maakte zijn bogeys op de vierde en vijfde hole, maar herstelde goed door birdies te maken op de zesde en zevende.