Raymond van Barneveld heeft er geen begrip voor dat James Wade hem de hand niet wilde schudden na hun achtste finale woensdag op het Grand Slam of Darts.

"Ik geef mijn tegenstander altijd een hand, ook als ik verloren heb. Wat Wade deed was niet goed", aldus Van Barneveld na zijn met 10-7 gewonnen partij tegenover SkySports.

De 48-jarige Nederlander knokte zich in Wolverhampton knap terug van een 7-4 achterstand, terwijl Wade zich zichtbaar ergerde. De als zevende geplaatste Engelsman stoorde zich aan het feit dat Van Barneveld meer tijd nam voor het gooien van zijn pijlen.

"Wade begon heel goed. Hij liet echt klasse darts zien en ik speelde niet goed. Na de tweede break koos ik er daarom voor om meer tijd te nemen om me zo beter te kunnen concentreren", legde Van Barneveld uit.

"Dat werkte. Het was geen tactisch spelletje om hem uit zijn spel te halen, zo ben ik niet. Het was puur om mijn eigen concentratie te hervinden. Als hij daar niet mee om kan gaan dan is dat zijn probleem. Hij moet maar meer trainen, want de volgende keer doe ik het weer."

Schuld

Van Barneveld wilde zich de boosheid van Wade dan ook niet aan trekken. "Als hij zijn dubbels niet raakt dan moet hij niet mij de schuld geven. Ik ben bovenal gewoon blij dat ik gewonnen heb. Het maakt me niet uit wat anderen denken."

Door zijn zege op Wade mag Van Barneveld, die het Grand Slam of Darts in 2012 won, het vrijdag in de kwartfinales opnemen tegen de Welshman Mark Webster.

Donderdag komt er een andere Nederlander in actie. Michael van Gerwen speelt dan in de achtste finales tegen de 51-jarige routinier Steve Beaton.