Bokswereldkampioen Vladimir Klitsjko heeft woensdag hard uitgehaald naar zijn Britse uitdager Tyson Fury. 

''Hij is een patiënt, die therapie nodig heeft. En die kan hij van mij krijgen'', zei de 39-jarige Oekraïener, de titelhouder van de WBO, WBA, IBF en IBO in het zwaargewicht. ''Er zitten vele steekjes los bij hem.''

Klitsjko reageerde daarmee tijdens zijn trainingskamp in het Oostenrijkse Going verbolgen op een provocerend interview van Fury in de Daily Mail.

In dat interview zette Fury, nog ongeslagen in 28 profduels, zich af tegen homo's, besprak hij diverse scenario's voor de ondergang van de wereld en noemde hij Klitsjko een duivelsaanbidder.

Klitsjko noemde de uitspraken "onverdraaglijk". ''Dit is zo bizar, hij had het beter voor zichzelf kunnen houden. Nu heeft hij duidelijk grenzen overschreden.''

WK-gevecht

Klitsjko en Fury treffen elkaar op 28 november in de Esprit Arena in Düsseldorf in de ring. Voor het WK-gevecht, dat in 150 landen wordt uitgezonden, zijn al 42.000 kaarten verkocht.

Klitsjko gaat voor de negentiende keer zijn huidige wereldtitels verdedigen. De 27-jarige Fury is de regerend Europees kampioen.

Fury baarde onlangs nog opzien door verkleed als Batman te verschijnen op een persconferentie in Londen om het gevecht met Klitsjko te promoten. 

Bekijk hier beelden van die persconferentie: