Voormalig voorzitter van de internationale atletiekbond IAAF Lamine Diack heeft zijn erelidmaatschap van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vrijwillig ingeleverd

Dat melden verschillende media, waaronder de BBC, woensdag.

Diack werd dinsdag al voorlopig geschorst door IOC-voorzitter Thomas Bach, na een advies van de ethische commissie van het comité.

Vorige week werd bekend dat justitie in Frankrijk de 82-jarige Senegalees ervan verdenkt dat hij in 2011 voor meer dan 1 miljoen euro aan smeergeld heeft ontvangen en in ruil daarvoor positieve dopingtests van Russische atleten heeft verdoezeld.

Zijn zoon Papa Massata Diack, persoonlijk adviseur Habib Cisse en het voormalig hoofd van de antidopingcommissie van de IAAF Gabriel Dolle worden ook onderzocht door de Franse politie.

Coe

Lamine Diack, die maandag impliciet genoemd werd in het uitgebreide WADA-rapport naar grootschalig dopinggebruik in Rusland, nam dinsdag al afscheid als president van de Internationale Atletiek Stichting (IAF), de liefdadigheidstak van de IAAF.

De Afrikaan trad deze zomer na zestien jaar af als voorzitter van de internationale atletiekbond. In die hoedanigheid was hij ook IOC-lid. Diack werd bij de IAAF opgevolgd door de Brit Sebastian Coe.