​Michael van Gerwen heeft dinsdag ook zijn derde en laatste groepsduel gewonnen bij de Grand Slam of Darts. De Brabander toonde zich in Wolverhampton te sterk voor Steve West.

De mondiale nummer één rekende in acht legs af met zijn Engelse opponent: 5-3.

Van Gerwen, die al zeker was van een plek bij de laatste zestien, won zo al zijn groepsduels. Maandag verzekerde ook Raymond van Barneveld zich al van een plek in de achtste finales.

De 26-jarige Van Gerwen won eerder al van zijn landgenoot Mark Oosterhuis (5-0) en de Belg Kim Huybrechts (5-1).

Tegen West had de darter uit Boxtel het aanzienlijk lastiger. Van Gerwen ging lange tijd gelijk op met de in Den Haag woonachtige Brit, maar liep bij een stand van 3-3 alsnog weg bij de 40-jarige 'Simply the West'.

De Grand Slam of Darts is het enige grote toernooi dat nog ontbreekt op de erelijst van 'Mighty Mike', die een gemiddelde van 105 haalde tegen West.

Achtste finales

In de achtste finales stuit Van Gerwen, die als eerste eindigde in poule A, donderdag op de Engelsman Steve Beaton. Van Barneveld, tweede in poule E, neemt het woensdag op tegen een andere Engelsman: James Wade.

Oosterhuis was in zijn derde en laatste groepswedstrijd ook niet opgewassen tegen Huybrechts (5-2), waardoor de 28-jarige Zuid-Hollander al zijn partijen verloor in Engeland.

Jelle Klaasen kon zijn toernooi ook geen vervolg geven. De 31-jarige Brabander ging na een zege en nederlaag onderuit tegen Ian White (5-1).