De Golden State Warriors hebben hun status als enige nog ongeslagen team in de NBA behouden. De titelverdediger won in de nacht van maandag op dinsdag met 109-95 van de Detroit Pistons.

Vooral in het eerste en in het laatste kwart domineerden de Warriors, waar Stephen Curry tot 22 punten kwam, een voor zijn doen mager aantal.

Klay Thompson nam 24 punten voor zijn rekening en Andre Iguodala voegde daar dertien punten aan toe. Bij de Pistons kwamen Reggie Jackson en Stanley Johnson tot ieder twintig punten.

Golden State heeft nu de eerste acht duels van de jaargang in winst omgezet. Het clubrecord staat op negen zeges vanaf de seizoenstart en dateert uit 1960/1961, toen nog onder de naam Philadelphia Warriors.

Hawks

Voor de Atlanta Hawks kwam er een einde aan een reeks van zeven zeges. De nummer twee in de Eastern Conference moest met 117-107 z'n meerdere erkennen in de Minnesota Timberwolves.

Halverwege stond Atlanta nog met 72-42 achter, maar door een dramatisch derde kwart van Minnesota kwamen de Hawks terug. Dankzij zeven punten op rij van Andrew Wiggins liepen de Timberwolves weer uit.