De conclusies van het antidopingagentschap WADA over het massale dopinggebruik in de Russische atletiekwereld zijn in Rusland sceptisch ontvangen.

Het Kremlin ontkende bij monde van een woordvoerder maandag opnieuw dat er sprake was van systematisch drogeren.

''De beschuldigingen moeten in de rechtbank worden bewezen, anders zijn het loze kreten in de aanloop naar de Spelen'', vulde het Russische staatsagentschap voor biomedische wetenschappen maandag aan tegen Russia Today.

Die instantie gaat over dopingtesten in het land. Ook Vadim Zeletsjenok, het hoofd van de atletiekbond, reageerde koeltjes op de aantijgingen.

''Een schorsing moet worden besproken tijdens een bijeenkomst van de IAAF. Het moet bewezen worden dat de overtredingen de schuld waren van de atletiekbond en niet van individuele sporters. We moeten de kans krijgen onze naam te zuiveren.''

Moetko

Vitali Moetko, de Russische minister van Sport, meldt aan persbureau Interfax dat de beschuldigingen van het WADA niet worden gesteund door bewijzen.

Bovendien zou volgens hem het vernietigen van de urine- en bloedmonsters zijn uitgevoerd op last van het wereldantidopingagentschap.