Marc Marquez benadrukt dat hij er zondag alles aan heeft gedaan om Jorge Lorenzo van de zege af te houden tijdens de afsluitende MotoGP in Valencia.

Volgens Valentino Rossi wilde de Spanjaard zijn landgenoot niet aanvallen. Lorenzo reed vanaf pole position naar de zege in de sinaasappelstad én veroverde zijn derde wereldtitel in de MotoGP.

Als Lorenzo als derde was geëindigd, had Rossi aan zijn vierde plaats genoeg gehad voor het kampioenschap.

"Dani Pedrosa en ik gingen er voor de volle honderd procent voor", vertelt Marquez aan Autosport.com. "We moesten alleen rekening houden met de banden door de hoge temperaturen. Ik ging ervan uit dat het koeler zou zijn."

"Bij het ingaan van de laatste zes rondes dacht ik dat een zege mogelijk zou zijn, maar toen Pedrosa mij inhaalde verloren we beiden een halve seconde en konden we Lorenzo niet meer inrekenen."

Rossi oordeelde dat Marquez als een "bodyguard" van Lorenzo fungeerde. "Als dat echt zo zou zijn, was ik wel op vijf of zes seconden van hem gaan rijden", kaatst Marquez de bal terug.

"Ik nam juist veel risico om hem te volgen, zoals altijd wilde ik winnen."

Geen bewijs

Vicepresident Shuhei Nakamoto van Marquez' renstal Honda snapt Rossi's uitlatingen niet.

"Er is geen enkel bewijs is voor deze beschuldigingen'', aldus Nakamoto. "Ook zondag heeft Rossi beweerd dat Marquez geen enkele keer geprobeerd heeft Lorenzo in te halen, maar het is niet waar."

"Onze rijder heeft honderd procent gegeven in de race, zoals hij altijd doet. Jammer dat Rossi dat niet gelooft. Hij is een slimme jongen, dus hopelijk komt hij nog tot inkeer.''