Andy Fordham heeft zaterdagavond zijn rentree gemaakt op een groot dartstoernooi. De 53-jarige Brit ging in zijn eerste groepswedstrijd van de Grand Slam of Darts met 5-2 onderuit tegen Adrian Lewis.

Fordham kroonde zich in 2004 tot wereldkampioen bij de Lakeside, maar moest zich enkele jaren later op laten nemen vanwege gezondheidsproblemen. 

Daarna viel de 'The Viking', die bekend stond om zijn ongezonde levensstijl, meer dan honderd kilo af. In september 2014 begon hij weer met darten bij lokale wedstrijden in Engeland en in oktober van dit jaar kwalificeerde hij zich voor de Grand Slam of Darts. 

In zijn partij tegen Lewis was Fordham zeker niet slecht met een gemiddelde van 99. De Brit opende met een 180'er, kwam daarna op ruime achterstand maar knokte zich nog knap terug tot 4-2. Verder dan dat kwam het echter niet.

Van Gerwen

Michael van Gerwen had in de eerste groepswedstrijd geen enkele moeite met landgenoot Mark Oosterhuis: 5-0.

De debutant uit Texel kon alles behalve overtuigen tegen een van de kanshebbers voor de eindzege, waardoor het duel slechts acht minuten duurde.

Jelle Klaasen won eerder op de avond zijn eerste groepsduel met 5-4 van Steve Beaton. De Nederlander hield het lang spannend, maar trok de zege uiteindelijk naar zich toe met een 12-darter.

Michel van der Horst kon op het toernooi waar spelers van profbond PDC en amateurbond BDO aan meedoen niet stunten tegen James Wade (5-2). Raymond van Barneveld kende geen problemen met Andy Boulton (5-0).

In totaal zijn er acht poules van vier bij het toernooi in Wolverhampton. De top twee van elke groep na drie wedstrijden plaatst zich voor de achtste finales. De eindstrijd is volgende week zondag.