De Nederlandse ijshockeyer Daniel Sprong heeft vrijdag een belangrijke rol gespeeld bij de zesde overwinning op rij voor Pittsburgh Penguins in de NHL.

De 18-jarige Amsterdammer stond met de gelijkmaker (1-1) in de tweede periode aan de basis van de 2-1 zege op Edmonton Oilers.

Het was al de tweede goal van Sprong in dit NHL-seizoen, nadat hij eerder trefzeker was tegen Ottawa Senators.

Sprong heeft nu negen wedstrijden gespeeld namens de ploeg uit Pennsylvania.

Daardoor moeten de Penguins nu een beslissing nemen over de toekomst van de Nederland. Bij tien duels gaat zijn NHL-contract definitief in.

Indruk

Sprong maakte zijn opwachting tegen de Oilers vanwege de absentie van Pascal Dupuis. "Ik wist 's ochtends bij het inschaatsen al dat ik zou starten. Ik was behoorlijk opgetogen en blij met de winst", reageerde de Nederlander.

Coach Mike Johnston toonde zich op zijn beurt tevreden met het optreden van de 18-jarige 'winger'. "Hij speelde goed. Hij is een jongen die kansen krijgt als hij met energie speelt en zich in de aanval mengt. Hij heeft een sterk schot, daar moet hij gebruik van maken."

De 'rookie', eerder dit jaar als 46e gekozen in de jaarlijkse 'draft', liet eerder al weten te hopen op een langer verblijf. "Ik probeer elke dag zo hard mogelijk te werken en zoveel mogelijk te leren. Ik moet gewoon zo doorgaan."