Bondscoach Max Caldas laat onder anderen Robbert Kemperman, Rogier Hofman en Sander de Wijn uit zijn selectie voor de finale van de Hockey World League in India (27 november - 6 december).

"Zij speelden de afgelopen jaren alle toernooien. In deze periode ligt de nadruk minder op het team en meer op de individuele ontwikkeling. Dit speelde een grote rol bij het samenstellen van deze selectie'', lichtte Caldas zijn besluit toe.

"Jongens als Lars Balk en Bjorn Kellerman hebben zich goed ontwikkeld. Ik ben nieuwsgierig naar hoe zij gaan presteren tijdens een groot toernooi.''

Van de trainingsgroep waarmee hij begon, zijn ook Roel Bovendeert, Jelle Galema, doelman Sam van der Ven, Diede van Puffelen en Bob de Voogd afgevallen. De laatste twee zijn geblesseerd. Bovendeert is wel hersteld maar nog niet op zijn oude niveau.

"De progressie van Galema was minder groot dan we hadden gehoopt'', aldus Caldas. "Van der Ven is goed, maar wij hebben nu eenmaal nog twee goede keepers in de selectie.''

Voor de hockeyers is de eindstrijd van de HWL een belangrijk tussenstation op weg naar de Olympische Spelen. "Natuurlijk staat dit seizoen in het teken van Rio. Maar wij gaan naar India met een heldere doelstelling: wij willen dit toernooi winnen.”

De selectie: Seve van Ass (Rotterdam), Sander Baart (Oranje-Zwart), Billy Bakker (Amsterdam), Lars Balk (Kampong), Pirmin Blaak (Rotterdam), Thierry Brinkman (Bloemendaal), Jeroen Hertzberger (Rotterdam), Robert van der Horst (OZ), Constantijn Jonker en Bjorn Kellerman (Kampong), Floris van der Linden (HGC), Mirco Pruyser (Amsterdam), Niek van der Schoot (OZ), Glenn Schuurman en Jaap Stockmann (Bloemendaal), Hidde Turkstra (Rotterdam), Valentin Verga (Amsterdam), Mink van der Weerden (OZ).