Valentino Rossi weet niet wanneer het internationaal sporttribunaal CAS uitspraak doet in de zaak die heeft hij aangespannen tegen de beslissing van de leiding van de MotoGP om hem achteraan de grid te laten starten tijdens de afsluitende race in Valencia.

"Ik wacht nog steeds op de uitspraak", aldus Rossi op de website van zijn team Yamaha, vier dagen voor de beslissende race.

"Hopelijk kan ik een normaal gevecht om de titel voeren met Jorge Lorenzo. Het wordt een heel belangrijk weekeinde."

Rossi kreeg de sanctie wegens zijn aanvaring met Marc Marquez tijdens de MotoGP van Maleisië anderhalve week geleden.

In de eerste ronden van de race op Sepang vocht de 36-jarige Italiaan een verhitte strijd uit met Marquez, wat in de zevende ronde leidde tot contact tussen de twee en een valpartij van de Honda-coureur. (Bekijk hier de beelden)

Over het incident met Marquez wil Rossi het niet meer hebben. "Ik ben alleen bezig met datgene wat er op de baan moet gebeuren."

Lorenzo

Ook Lorenzo, die een achterstand van zeven punten op Rossi goed moet maken en eveneens rijdt voor Yamaha, is alleen maar bezig met de toekomst.

"De laatste races ging het erg goed, maar het enige waar ik nu mee bezig ben is de ontknoping van het seizoen in Valencia."