Judoka Marhinde Verkerk heeft zondag goud gewonnen op de Grand Prix van Abu Dhabi. 

De regerend Europees kampioene was in de finale van de klasse tot 78 kilogram te sterk voor Mayra Aguiar. In de golden score versloeg Verkerk de Braziliaanse op ippon.

In dezelfde gewichtsklasse vocht Guusje Steenhuis zich naar een bronzen plak. Ze verloor in de halve finale van Verkerk maar rekende vervolgens wel af met Lkhamdegd Purevjargal uit Mongolië. Steenhuis zegevierde op ippon.

Noël van 't End won een zilveren plak. Hij verloor de finale van de klasse tot 90 kilogram op ippon van Otgonbaatar Lkhagvasuren uit Mongolië.

Ook Tessie Savelkouls won zilver. Zij verloor in de klasse boven 78 kilogram de finale van Sisi Ma. De Chinese won met een shido verschil.

Polling

Kim Polling won zaterdag al zilver in de klasse tot 70 kilogram. Anicka van Emden eindigde als derde in de klasse tot 63 kilogram.

Henk Grol kon niet echt overtuigen. Hij verloor in de derde ronde van de klasse tot 100 kilogram van de Chinees Kai Hu. In dezelfde gewichtsklasse kon Michael Korrel in de tweede ronde niet stunten tegen de sterke Tsjech Lukas Krpalek.

Roy Meyer was in de tweede ronde van de klasse boven 100 kilogram niet opgewassen tegen Marius Paskevicius uit Litouwen.