Joost Luiten heeft zondag met een matige ronde afscheid genomen van het Turkish Airlines Open. De Bleiswijker had liefst 73 slagen nodig voor achttien holes, één boven het baangemiddelde van The Montgomerie Maxx Royal in Belek.

Met een score van 288 belandde hij op de zestigste plaats in het eindklassement.

''Ik kan er van alles over zeggen, maar dit was gewoon een slecht toernooi'', reageert hij op zijn eigen website.

''Zondag heb ik geen enkele putt weten te maken en dan wordt het heel moeilijk om slagen te winnen. In vier dagen heb ik op deze baan geen enkele putt weten te maken op de par-4'en. Op die manier ga je natuurlijk nooit meedoen voor een mooie positie.''

Luiten mag volgende week op basis van zijn huidige ranking niet meedoen aan het HSBC Champions in Shanghai.

Hij verschijnt wel aan de start van de Final Series het BMW Masters, dat van 12-15 november ook in Shanghai wordt gespeeld. ''Tot die tijd ga ik hard trainen om er in de laatste wedstrijden van het jaar te staan'', verklaart Luiten.

Dubuisson

Het toernooi in Belek werd gewonnen door de Fransman Victor Dubuisson, die dankzij een sterke slotronde van 66 slagen op een totaal van 266 eindigde.

De Zuid-Afrikaan Jaco van Zyl, die zondag in 67 slagen rondging, moest genoegen nemen met de tweede plaats (267 slagen). Dubuisson won het toernooi in Turkije in 2013 voor de eerste keer.