Turnen

Deurloo veertiende in meerkampfinale, zesde wereldtitel voor Uchimura

Bart Deurloo heeft bij de WK turnen in Glasgow genoegen moeten nemen met de veertiende plaats in de meerkampfinale. Kohei Uchimura veroverde voor de zesde keer op rij de wereldtitel.

Na een ietwat moeizaam begin sloot Deurloo sterk af op vloer en paard/voltige, resulterend in een eindscore van 87,164.

Deurloo begon degelijk aan de ringen (14,166) en vervolgde met 14,700 op sprong. Beide scores zaten dicht in de buurt van die van zaterdag, toen hij uiteindelijk zich als zeventiende op de geschoonde lijst voor de finale plaatste.

Op brug (13,466) gaf hij iets toe, maar op rek zette de Zwijndrechter dat recht met een knappe oefening: 14,966. Op vloer zette die lijn zich voort: 15,200, waarmee hij in de kwalificaties als vijfde was geëindigd. Ook op paard/voltige boekte hij lichte winst (14,666) waarna hij met gebalde vuist het podium verliet.

De Japanner Uchimura was opnieuw een klasse apart in de meerkampfinale. Ditmaal pakte hij goud met een score van 92,332.

Achter Uchimura ging het zilver verrassend naar de pas 19-jarige Cubaan Manrique Larduet, een nieuwkomer op het internationale podium die tot een score van 90,698 kwam. Brons was voor de Chinees Deng Shudi: 90,099.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie