Zwemmen

15-jarige Steenbergen plaatst zich voor EK kortebaan

Marrit Steenbergen en Robin Neumann hebben zich vrijdag bij de Open Nederlandse kampioenschappen zwemmen in Tilburg geplaatst voor de EK kortebaan van later dit jaar in Israël.

Beide zwemsters voldeden in de series van de 200 meter vrije slag aan de limiet. De pas 15-jarige Steenbergen tikte aan in 1.58,28 en de 18-jarige Neumann zwom 1.56.31. 

Steenbergen kwam later op de dag in de finale tot een tijd van 1.55,91. Ze was met die toptijd meer dan een seconde sneller dan Neumann en Esmee Vermeulen.

Maarten Brzoskowski won dit nummer bij de mannen in 1.45,36. Daarmee troefde hij Kyle Stolk en Sebastiaan Verschuren ruim af.

Van Lith

Sébas van Lith dook in de series van de 200 meter schoolslag onder de EK-limiet met een tijd van 2.07,49. In de eindstrijd verbeterde hij het Nederlands record: 2.06,80. Lennart Stekelenburg was sinds 2010 de snelste in het 25 meterbad met 2.07,38.

Joeri Verlinden slaagde er in de series van de 50 meter vlinderslag nog niet in zich te plaatsen voor het titeltoernooi, dat begin december plaatsheeft in Netanya.

Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Inge Dekker en Sharon van Rouwendaal waren al zeker van deelname.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie