WK Turnen

Wevers eindigt als dertiende in finale meerkamp

Lieke Wevers is donderdagavond in de meerkampfinale op de WK turnen in Glasgow als dertiende geëindigd. 

De Nederlandse kwalificeerde zich nog knap als vijfde voor de eindstrijd, maar kon in de finale niet voor een stunt zorgen.

Op het afsluitende onderdeel vloer maakte ze weliswaar indruk met haar elegantie, maar een foutje kostte haar bijna een punt ten opzichte van de kwalificaties en een plaats in de top tien. Wevers kwam uit op een score van 55,632.

Simone Biles was de sterkste in de finale. De Amerikaanse bereikte een mijlpaal door als eerste vrouw voor de derde keer op rij de allroundtitel te veroveren. Ze troefde olympisch kampioene Gabrielle Douglas af. 

Beginnersfoutje

Vincent Wevers, vader en trainer van Wevers, constateerde dat zijn dochter te gretig was op het onderdeel vloer. Ze wilde een viervoudige pirouette doorzetten, terwijl ze eigenlijk niet goed uitkwam.

''Een beginnersfoutje. Ze had 'm af moeten kappen naar een drievoudige, dan heb je hooguit tweetiende aftrek, nu een vol punt.''

Met dat punt was ze op plaats negen geëindigd, waarmee ze Nederlands beste prestatie ooit in een mondiale meerkampfinale - Verona van de Leur, negende in Gent 2001 - had geëvenaard. 

De 24-jarige Oldenzaalse noemde het een dom foutje. ''Dat zal me niet nog eens gebeuren. Maar verder kijk ik terug op een heel mooie wedstrijd tussen de wereldtop.''

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie