Oklahoma City Thunder is het nieuwe NBA-seizoen woensdag begonnen met een overwinning op San Antonio Spurs: 112-106. Minnesota Timberwolves won zijn eerste wedstrijd sinds het overlijden van coach Flip Saunders.

Kevin Durant luisterde zijn rentree voor de Thunder op met 22 punten. De 27-jarige forward kwam door een gebroken voet sinds februari niet meer in actie voor de ploeg uit Oklahoma.

Bij de Spurs maakte LaMarcus Aldrigde voor de eerste keer zijn opwachting. De 30-jarige Amerikaan kwam over van Portland Trail Blazers, maar kon de thuisploeg met elf punten niet behoeden voor een nederlaag.

Met 33 punten was Russell Westbrook topscorer aan de kant van de Thunder, voor wie Billy Donovan zijn NBA-debuut maakte als coach.

Timberwolves-Lakers

Minnesota Timberwolves won met slechts één punt verschil van Los Angeles Lakers: 112-111. Het was de eerste wedstrijd voor de Wolves sinds het overlijden van de 60-jarige coach Saunders afgelopen weekend.

De Spaanse point guard Ricky Rubio was de uitblinker aan de kant van Minnesota, met 28 punten en ook nog eens veertien assists.

Aan de kant van de Lakers bracht Kobe Bryant de meeste punten op het scorebord (24). De 37-jarige veteraan, die sinds januari aan de kant stond met een blessure, is bezig aan zijn twintigste seizoen voor de ploeg uit Californië.

New York Knicks

New York Knicks begon het seizoen hoopgevend. De ploeg van sterspeler Carmelo Anthony won zijn eerste wedstrijd overtuigend met 122-97 van Milwaukee Bucks.

Derrick Williams maakte 24 punten en de Letse nieuwkomer Kristaps Porzingis scoorde zestien punten bij zijn debuut. De Knicks azen op eerherstel, want het vorige seizoen verliep met 65 nederlagen rampzalig voor de roemruchte club.

Chicago Bulls won ook zijn tweede NBA-duel in het nieuwe seizoen. Jimmy Butler had een aandeel van 24 punten in de zege op Brooklyn Nets: 115-100.

Chris Bosh maakte zijn rentree bij Miami Heat en was meteen goed voor 21 punten. De forward leidde zijn ploeg naar de zege op Charlotte Hornets: 104-94. Bosh belandde in februari in het ziekenhuis met een bloedpropjes in zijn longen en was sindsdien uitgeschakeld.