Turnen

Turnsters achtste in teamfinale WK, goud voor Verenigde Staten

De turnsters van de Verenigde Staten hebben dinsdag bij de WK in Glasgow de teamfinale gewonnen. De Nederlandse vrouwen, die zaterdag verrassend tot de eindstrijd waren doorgedrongen, werden achtste.

Olympisch kampioen Amerika prolongeerde zo de wereldtitel. Team USA kwam tot een score van 181,338. Het zilver ging naar China (176,164), brons was voor Groot-Brittannië (172,380).

Door de kwalificatie voor de finale wisten de Oranjeturnsters, die dinsdag tot een score van 162,730 kwamen, zich verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

​De Amerikaanse vrouwen hebben met Simone Biles de beste turnster van deze olympische cyclus in de gelederen. Met de na twee jaar afwezigheid teruggekeerde Gabrielle Douglas en Alexandra Raisman had het team bovendien twee turnsters van de gouden olympische ploeg van Londen 2012.

De Russinnen faalden op balk, waardoor de Britse vrouwen hen alsnog passeerden.

Indruk

Voor Nederland was het veertien jaar geleden dat er een vrouwenteam in de WK-finale stond. Destijds waren Renske Endel en Verona van de Leur de grote namen, in het huidige team springen de routiniers Lieke en Sanne Wevers en de 17-jarige Eythora Thorsdottir eruit.

Met Lisa Top, Mara Titarsolej en de bijzonder stabiele Tisha Volleman stond er in Glasgow een team dat indruk maakte.

Voor bondscoach Gerben Wiersma wacht richting de Spelen van Rio een puzzel als onder anderen Céline van Gerner en Noël van Klaveren fit zijn. Ook van de talenten Kirsten Polderman en Sering Perdok, die volgend jaar overkomen naar de senioren, wordt het een en ander verwacht.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie