De Nederlandse waterpolosters hebben dinsdagavond in Amersfoort ook de tweede groepswedstrijd in de World League gewonnen. De ploeg van bondscoach Arno Havenga was met 12-7 te sterk voor Frankrijk.

Oranje versloeg afgelopen donderdag Italië met 11-10. De Nederlandse vrouwenploeg speelt over een maand in en tegen Hongarije.

Nederland begon matig aan het duel. Frankrijk nam snel een voorsprong van 3-0. Dankzij treffers van Yasemin Smit en Sabrina van der Sloot kwam de thuisploeg nog voor het einde van de eerste periode naderbij (3-2).

In de tweede periode ontwikkelde Oranje een groot offensief, dat door treffers van Maud Megens (twee), Lieke Klaassen en Leonie van der Molen ook in de stand tot uitdrukking kwam (6-4).

In de derde periode (9-5) en de vierde periode kwam de voorsprong van Nederland niet meer in gevaar. Smit, Marloes Nijhuis (twee), Nerida Drewes, Megens en Klaassen zorgden voor de treffers.

Niet tevreden

Havenga was na afloop niet tevreden over het optreden van zijn ploeg. "Het was geen goede wedstrijd. Onze voorbereiding was niet optimaal. De wedstrijd werd niet serieus genoeg genomen. Je zag dat de structuur ontbrak."

"Er was onvoldoende communicatie en dan kun je niet tot een hoge score komen. Ik had verwacht dat we de knop voor de wedstrijd konden omzetten, maar dat was helaas niet zo. We hebben echter gewonnen en dat telt."