Valentino Rossi gaat toch gewoon van start in de slotrace van de MotoGP in Valencia.

De WK-leider zei eerder te overwegen de afsluitende race laten schieten uit onvrede over de straf die hij afgelopen weekeinde in Maleisië kreeg opgelegd.

Rossi liet dinsdag op Twitter weten dat hij toch zal starten. "Iedereen bedankt voor de geweldige steun. Het heeft me geholpen mijn boosheid te overwinnen. Vanaf vandaag werk ik naar Valencia toe."

De Italiaan vocht in de eerste ronden van de race in Maleisië een verhitte strijd uit met Marc Marquez, wat in de zevende ronde leidde tot contact tussen de twee en een valpartij van de Honda-coureur. (Bekijk beelden van het incident)

De wedstrijdleiding besloot Rossi, die als derde eindigde in Maleisië, drie strafpunten te geven. Bovendien dient de meervoudig wereldkampioen tijdens de laatste MotoGP in Valencia van de laatste plaats te starten.

'Oneerlijk'

"Ik vind de straf oneerlijk, ik wilde niet dat Marquez zou vallen", aldus Rossi, die nog een voorsprong van zeven punten heeft op nummer twee Jorge Lorenzo. "Ik baal ervan dat hij is gevallen, ik wilde hem alleen een beetje jennen."

Als Lorenzo over een kleine twee weken de race in Valencia weet te winnen, dan moet Rossi als tweede eindigen om voor de achtste keer wereldkampioen te worden in de MotoGP.