Veldrijden

Van der Haar Nederlandse troef op EK veldrijden in Huijbergen

Lars van der Haar is de onbetwiste troef van Nederland op het eerste EK veldrijden voor mannen, volgende week in Huijbergen.

''Lars heeft laten zien heel goed te kunnen presteren in eigen land. Het publiek geeft hem dan nog even iets extra’s waardoor hij in staat is boven zichzelf uit te stijgen. Ik ben heel benieuwd wat hij in Huijbergen kan laten zien'', zei bondscoach Johan Lammerts dinsdag in een toelichting op zijn selectie.

De Nederlandse mannenselectie bestaat verder uit Corné van Kessel, David van der Poel, Thijs van Amerongen, Niels Wubben, Stan Godrie en Twan van den Brand.

Zoals verwacht ontbreekt wereldkampioen Mathieu van der Poel, die dit seizoen nog niet in actie kwam door een knieblessure. Van der Poel hoopt op 22 november zijn eerste wedstrijd te kunnen rijden, als in Koksijde de derde wereldbekercross van het seizoen op het programma staat.

Vrouwen

Bij de vrouwen ontbreekt Sanne van Paassen, die ervoor kiest om het EK te laten schieten omdat een vriendin gaat trouwen in het buitenland. "Het is jammer dat ik het EK niet kan rijden, vooral omdat het een thuiswedstrijd is. Het was een lastige beslissing, maar ik wil dat unieke moment niet missen."

Lammerts selecteerde Linda ter Beek, Bianca van den Hoek, Sophie de Boer en Thalita de Jong.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie