Honkbal

Honkballers krijgen miljoen dollar bij winst Premier 12

De Nederlandse honkballers gaan volgende maand in Japan en Taiwan op jacht naar een lucratieve hoofdprijs. Oranje doet mee aan de eerste editie van de Premier 12, een toptoernooi voor de beste twaalf landen van de wereld.

Daarmee geldt het nieuwe evenement als het officieuze WK. Voor de winnaar ligt 1 miljoen dollar klaar, omgerekend ruim 900.000 euro.

Elk land is in ieder geval verzekerd van een startbedrag van 150.000 dollar (135.000 euro), maakte de organisatie dinsdag bekend.

De Premier 12 wordt van 8 tot en met 21 november gehouden. Behalve de gastlanden Japan en Taiwan doen ook Nederland, de Verenigde Staten, Cuba, Dominicaanse Republiek, Canada, Zuid-Korea, Puerto Rico, Venezuela, Italië en Mexico mee.

De openingswedstrijd is in Sapporo tussen Japan en Zuid-Korea, Oranje start op 9 november tegen Taiwan.

Oranje

Het Nederlands team, dat in 2011 in Panama het laatste officiële WK won, speelt in groep A verder tegen Cuba, Italië, Puerto Rico en Canada. De beste vier landen gaan door naar de kwartfinales, de eindstrijd is op 21 november in Tokio.

Oranje staat tijdens de Premier 12 weer onder leiding van Hensley Meulens, de oud-prof van Curaçao die als slagcoach van San Francisco Giants de afgelopen vijf jaar drie keer de World Series won.

Meulens was twee jaar geleden bij de World Baseball Classic ook al de Nederlandse bondscoach. Oranje verraste toen met een plek in de halve finales.

Meulens heeft in Japan en Taiwan de beschikking over onder anderen Andruw Jones, Wladimir Balentien, Curt Smith, Kalian Sams en de pitchers Rob Cordemans en Diegomar Markwell.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie