MotoGP

WK-leider Rossi overweegt uit protest slotrace in MotoGP te laten schieten

Valentino Rossi overweegt de afsluitende race in de MotoGP te laten schieten uit onvrede over de straf die hij afgelopen weekeinde in Maleisië kreeg opgelegd.

"Misschien start ik niet in Valencia, daarover moet ik nog een beslissing nemen", laat de WK-leider optekenen in gesprek met Motorsport.com.

Rossi vocht in de eerste ronden van de race in Maleisië een verhitte strijd uit met Marc Marquez, wat in de zevende ronde leidde tot contact tussen de twee en een valpartij van de Honda-coureur. (Bekijk beelden van het incident)

De wedstrijdleiding besloot Rossi, die als derde eindigde in Maleisië, drie punten in mindering te brengen. Bovendien dient de meervoudig wereldkampioen tijdens de laatste MotoGP in Valencia van de laatste plaats te starten.

"Ik vind de straf oneerlijk, ik wilde niet dat Marquez zou vallen", aldus Rossi, die nog een voorsprong van zeven punten heeft op nummer twee Jorge Lorenzo. "Ik baal ervan dat hij is gevallen, ik wilde hem alleen een beetje jennen."

Als Lorenzo over een kleine twee weken de race in Valencia weet te winnen, dan moet Rossi als tweede eindigen om voor de achtste keer wereldkampioen te worden in de MotoGP/500 cc.

Lees meer over:
Tip de redactie