Zonderland loopt rekstokfinale mis op WK, turners nog niet naar Spelen

Epke Zonderland is er maandag verrassenderwijs niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de rekstokfinale op de WK turnen in Glasgow. De Nederlandse turners zijn bovendien nog niet zeker van een olympisch ticket.

Zonderland kwam in de kwalificatie aan de rekstok met een teleurstellende score van 14,300 slechts tot de 31e plaats.

In Glasgow scoorde de Fries, de wereldkampioen van 2013 en 2014, op drie onderdelen onvoldoende. Daardoor kwam hij ruim tekort voor een plek in de finale.

De 29-jarige Zonderland liep in september bij een val een hersenschudding op en het was lang de vraag of hij op tijd fit zou zijn op het wereldkampioenschap. Hij wist zich echter te plaatsen voor het toernooi en voelde zich weer fit.

In aanloop naar de wereldkampioenschappen liet de herstelde Zonderland nog weten er vertrouwen in te hebben de 'wedstrijd van zijn leven' te kunnen turnen aan de rekstok.

Rio

De Nederlandse turners hebben een omweg nodig om zich te kwalificeren voor de Spelen in Rio de Janeiro. Oranje kwam maandag in de kwalificaties tot een totaalscore van 341,925.

Daarmee werd het team onder leiding van bondscoach Mitch Fenner elfde. De beste acht landen zijn rechtstreeks gekwalificeerd voor de Spelen. De nummers negen tot en met zestien moeten in april in Rio nogmaals strijden om vier resterende tickets.

Voor Nederland kwamen Bart Deurloo, Frank Rijken, Jeffrey Wammes, Casimir Schmidt, Yuri van Gelder en Zonderland in actie.

Van Gelder

Van Gelder werd zesde op het onderdeel ringen. Dat betekent een finaleplaats. Hij pakte in het verleden één keer goud, een keer zilver en een keer brons op het WK. Ook is hij drievoudig Europees kampioen aan de ringen.

Deurloo verzekerde zich met een 21e plaats in de kwalificatie van de meerkampfinale. Op de vloer zette hij zijn beste prestatie neer: hij werd er negentiende.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie