Dorian van Rijsselberghe won zaterdag dankzij een sterke slotrace een bronzen medaille op de WK windsurfen in de RS:X-klasse en daar was de olympisch kampioen erg tevreden mee.

"Ik heb toch een troostprijs gepakt en daar ben ik hartstikke blij mee. Het voelt een stuk beter om met een prijs naar huis te gaan", zei Van Rijsselberghe na zijn race tegen de NOS.

Voor de kust van Al-Mussanah in Oman werd Van Rijsselberghe bij de mannen tweede in de afsluitende medaillerace, waardoor hij in het klassement klom van de zevende naar de derde positie.

Zijn goede klassering had de Texelaar onder meer te danken aan de veranderde wind. "Je ziet meteen dat het hele veld overhoop gegooid wordt en de grote jongens naar voren komen."

De olympisch kampioen van 2012 is blij dat zijn vorm groeiende is, maar denkt dat het richting de Spelen in Rio nog beter moet. "Ik moet meer initiatief tonen op de baan. Maar dat begint te komen. Ik wil nog fitter en sterker worden. We zijn op het goede pad, maar ik ben er nog niet helemaal. Ik moet nog stap maken en ik blijf doorzetten."