Dorian van Rijsslberghe en Lilian de Geus hebben zaterdag dankzij een sterke slotrace beiden brons gewonnen op de WK windsurfen in de RS:X-klasse.

Voor de kust van Al-Mussanah in Oman werd Van Rijsselberghe bij de mannen tweede in de afsluitende medaillerace, waardoor hij in het klassement klom van de zevende naar de derde positie.

De Geus eindigde in de slotrace van de vrouwen als derde en klom daardoor van plek vier naar drie.

De titel bij de mannen ging met netto 50 punten naar de Fransman Pierre Le Coq, die in de slotrace genoeg had aan een vierde plaats. De Chinees Wang Aichen werd in de laatste race derde en kwam één punt tekort om Le Coq te evenaren.

Van Rijsselberghe eindigde op 61 punten. De andere Nederlandse deelnemer Kiran Badloe eindigde als elfde in het klassement.

46 punten

De Geus eindigde met netto 46 punten achter de Chinese winnares Chen Peina en de Britse Bryony Shaw. Peina was een dag eerder al zeker geweest van haar zege na zes overwinningen en twee tweede plaatsen.

De Chinese eindigde netto op 33 punten, vijf minder dan Shaw. De Geus klom naar plek drie dankzij een matige eindrace van de Poolse Malgorzata Bialecka, die zakte van de derde naar de vijfde plaats in de eindrangschikking.