Bondscoach Heyneke Meyer van de Zuid-Afrikaanse rugbyers heeft in de aanloop naar de halve finale van het WK tegenstander Nieuw-Zeeland flink opgehemeld.

"We moeten onze beste prestatie ooit leveren", aldus Meyer over de wedstrijd die zaterdag om 17.00 uur Nederlandse tijd begint op Twickenham. "Dit wordt waarschijnlijk onze grootste test ooit, want Nieuw-Zeeland is het beste team aller tijden."

De 'All Blacks' proberen het eerste land te worden dat zijn titel prolongeert op het WK. De ploeg van Steven Hansen maakte in de kwartfinales zeer veel indruk door Frankrijk met 62-13 van het veld af te blazen en heeft nu slechts drie van zijn laatste 52 wedstrijden verloren.

"Hun resultaten in de laatste vier jaar zijn ongelooflijk", stelde Meyer. "Normaal gesproken zie je dat de prestaties minder worden na een WK, maar Nieuw-Zeeland is alleen maar beter geworden. Dat gebeurt gewoon niet in het mondiale rugby."

Zuid-Afrika zorgde wel voor een van de zeldzame nederlagen van Nieuw-Zeeland door vorig jaar oktober met 27-25 te winnen in Johannesburg. Bovendien zegevierden de 'Springbokken' twee keer in drie WK-duels met de tweevoudig wereldkampioen.

Lovend

Hansen benadrukte op zijn eigen persconferentie dat hij niet zo veel met alle complimenten van zijn Zuid-Afrikaanse collega kan.

"Hij prijst ons al de hele week de hemel in. Hij zal er vast wat van menen, maar ik weet ook dat ze zich erop voorbereiden om ons keihard aan te pakken."

"Wij moeten diezelfde mentaliteit hebben. En dat zal niet gebeuren als we ons laten meeslepen door alle lovende woorden."

Hansen zag nog voldoende verbeterpunten voor zijn 'All Blacks' in het kwartfinaleduel met de Fransen. "We hebben nog niet ons beste rugby gespeeld. En als we zaterdag niet ons beste spel laten zien, dan hebben we geen kans."

In de andere halve finale nemen Australië en Argentinië het zondag vanaf 17.00 uur tegen elkaar op. De finale van het WK rugby is volgende week zaterdag.