De Nederlandse waterpolovrouwen zijn goed begonnen aan de World League. In Nijverdal werd donderdagavond Italië verslagen, doordat Sabrina van der Sloot in de slotseconden een strafworp benutte: 11-10.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Italië op een 2-0 voorsprong, maar Nederland trok de stand weer gelijk naar 5-5 halverwege. Na rust moest Nederland opnieuw in de achtervolging.

Aan de hand van Lieke Klaasen kwam Oranje terug tot 10-10, waarna het lang spannend bleef. In de slotseconden besliste Van der Sloot de wedstrijd. Zij kwam daarmee op vier treffers, evenveel als Lieke Klaassen. Maud Megens scoorde twee keer, Yasemin Smit wist één keer het doel te vinden.

De wedstrijd was een herhaling van de halve finale op het WK in Kazan, eerder dit jaar. Ook toen was het razend spannend en won Nederland met 10-9 na strafworpen.

''We hebben aardig gespeeld en hadden de wedstrijd eerder naar ons toe moeten trekken. Het spelverloop was een beetje grillig. Zeker in de manmindersituaties hebben we wat laten liggen'', analyseerde Arno Havenga, de bondscoach bij de vice-wereldkampioen.

De andere tegenstanders in de groep in de World League zijn Frankrijk en Hongarije. Dinsdag speelt Nederland tegen de Franse vrouwen.