Dorian van Rijsselberghe is donderdag met stip gestegen in het wereldkampioenschap windsurfen in de RS:X-klasse.

De olympisch kampioen stoomde bij al-Mussanah in Oman op door twee races te winnen. De Texelaar finishte in de derde wedstrijd, toen de wind weer wegviel, als veertiende. Dat kon hij als minste resultaat wegstrepen.

Van Rijsselberghe steeg naar de vijfde plaats met 42 punten. De Fransman Pierre Le Coq, die zich bij licht weer kon onderscheiden, bleef met 25 punten leider. Zijn voorsprong is wel kleiner geworden.

Kiran Badloe kwam, door onder meer een achtste en negende plaats, de top tien binnen. Met 68 punten is hij nog allesbehalve zeker van deelname aan de afsluitende medalrace zaterdag.

De Geus

Lilian de Geus ging op de derde wedstrijddag twee keer het water op. Ze begon met een keurige vierde plaats, maar kon die prestatie niet herhalen. In de tweede race werd ze twintigste (geschrapt). In de algemene rangschikking is ze nu vierde met 33 punten.

Nog drie andere zeilsters hebben dat totaal, onder wie de nummer drie Zofia Noceti-Klepacka uit Polen. Haar landgenote Malgorzata Bialecka (15 punten) nam de leiding over van de Chinese Chen Peina (16).