Voor de Oostenrijkse skiester Anna Fenninger is het seizoen nog voor de opening alweer voorbij. De tweevoudig winnares van de wereldbeker algemeen liep woensdag bij een val tijdens de training een zware knieblessure op. 

Volgens de Oostenrijkse skibond moet Fenninger geopereerd worden en zal ze het komende seizoen niet in actie komen. Fenninger was bezig met een training in Sölden waar zaterdag het wereldbekerseizoen begint met een reuzenslalom.

''Het gaat om een scheur in de binnenband en de voorste kruisband van de rechterknie. Daarbij heeft ze ook een kniepees gescheurd'', meldde de teamarts.

Fenninger (26) was aan het trainen op de Rettenbachgletsjer en werd na haar val per helikopter naar het ziekenhuis van Innsbruck gebracht.

Voor de olympisch kampioene op de super-G is het de eerste serieuze blessure in haar loopbaan. Fenninger was de afgelopen twee seizoenen winnares van de wereldbeker over alle disciplines samen. Afgelopen zomer had ze al enige tijd knieproblemen. Pas vorige week hervatte ze de training.