Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is de eerste dag van het WK in Oman redelijk doorgekomen. De olympisch kampioen kwam in de eerste drie races als vierde, tiende en twaalfde binnen.

Daarmee belandde hij op de twaalfde plaats in het klassement, een plek lager dan zijn landgenoot en trainingspartner Kiran Badloe.

De achterstand van Van Rijselberghe op leider Pierre Le Coq is aanzienlijk. De Fransman zette een ijzersterke reeks neer (eerste, tweede en eerste) en gaat met vier punten royaal aan de leiding. Van Rijsselberghe staat op 26 punten, Badloe belandde na de eerste WK-dag (derde, eerste en twintigste) op een totaal van 24 punten.

Lilian de Geus neemt na de eerste drie races (zesde, tweede en vijfde) de zesde plaats in met dertien punten. De nog ongeslagen Chinese Chen Peina leidt met drie punten.

Zowel Van Rijsselberghe als De Geus is al zeker van deelname aan Rio 2016.

Redelijk

Van Rijsselberghe was deels tevreden met zijn twaalfde plaats. "De kop is eraf. Het ging redelijk. Je met er bovenop zitten, het is heel hard werken en pompen. Je mag geen fouten maken en je moet scherp zijn."

De 26-jarige Nederlander weet op welke punten hij de komende dagen moet verbeteren in Oman om te kunnen klimmen op de ranglijst.

"Er kan veel gebeuren met grote winddraaiingen. Ik keek een beetje teveel naar het grote plaatje in de races en vergat de winst te pakken waar het kon."