Het bestuur van sportkoepel NOC*NSF heeft voorzitter André Bolhuis officieel voorgedragen voor een nieuwe en laatste termijn van vier jaar.

Zijn huidige termijn loopt af en op de algemene vergadering op 16 november moet een voorzitter worden benoemd. Tegenkandidaten zijn er nog niet en kunnen zich nog tot uiterlijk 19 oktober melden.

Bolhuis heeft zich volgens het bestuur van NOC*NSF de afgelopen vijf jaar als een zeer goede voorzitter bewezen. En met hem wil de sportkoepel de komende jaren voortvarend verder met de sport in Nederland, staat in een brief aan de leden.

''Het bestuur is ervan overtuigd dat we met André Bolhuis als voorzitter de betekenis van sport voor de Nederlandse samenleving in de komende jaren belangrijk kunnen vergroten.''

Herstel

Oud-hockeyinternational Bolhuis (69) heeft vorig jaar zelf al duidelijk gemaakt dat hij graag tot 2019 voorzitter blijft van de sportkoepel. Zijn hoogste prioriteit wordt het herstel van de inkomsten omdat er steeds minder geld binnenkomt uit de Lotto.

''Er dienen andere bronnen van inkomsten gerealiseerd en versterkt te worden'', schrijft vicevoorzitter en burgemeester van Den Bosch Ton Rombouts in de voordracht.

Het bestuur gaat nog in op de mislukte missie om de tweede editie van de Europese Spelen naar Nederland te halen. Het plan van NOC*NSF mislukte omdat de overheid niet kon worden overtuigd bij te dragen.

''We hadden de kans graag willen grijpen. Achteraf hebben we moeten vaststellen dat we ons verkeken hebben op waartoe we in zo weinig tijd in staat bleken te zijn.''