Werper Max Scherzer van de Washington Nationals heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag bij een zeer exclusief gezelschap gevoegd door voor de tweede keer dit MLB-seizoen geen enkele honkslag tegen te krijgen.

De 31-jarige Scherzer gooide zijn tweede 'no-hitter' in een 2-0 zege van zijn ploeg op bezoek bij de New York Mets. Zijn vorige complete duel zonder honkslag was op 20 juni tegen de Pittsburgh Pirates.

Roy Halladay was in 2010 de laatste werper met twee no-hitters in één jaar. Ook Nolan Ryan (1973), Virgil Trucks (1952), Allie Reynolds (1951) en Johnny Vander Meer (1938) lukte dit ooit.

"Ik ben er sprakeloos van", zei Scherzer nadat hem verteld was in welk exclusief rijtje hij nu staat.

Drie slag

Scherzer, in 2013 uitgeroepen tot de beste werper van de American League toen hij nog voor de Detroit Tigers speelde, miste net een 'perfect game'. In de zesde inning bereikte Kevin Plawecki als enige Mets-speler het eerste honk door een veldfout van Yunel Escobar.

De werper van de Nationals was goed voor liefst zeventien keer drie slag in de negen innings in een koud New York. Daarmee evenaarde hij het MLB-record voor de meeste keer drie slag tijdens een no-hitter van Ryan.

Ondanks de historische prestatie van Scherzer kent Washington een teleurstellend seizoen in de MLB. De Nationals waren voor het begin van het jaar een van de titelfavorieten, maar ze hebben zich niet geplaatst voor de play-offs die dinsdag beginnen.