Voor de Engelse rugbyers is het WK uitgelopen op een drama. Het gastland verloor zaterdag in het Londense rugbystadion Twickenham met 33-13 van Australië en is uitgeschakeld.

Engeland werd in 2003 nog wereldkampioen, maar ditmaal eindigt het toernooi in de groepsfase na de tweede nederlaag in poule A.

Australië en Wales zijn in die groep nu verzekerd van een plek in de kwartfinales en strijden volgende week in een onderling duel alleen nog om de groepswinst.

De Engelsen openden het WK twee weken geleden met winst op Fiji, maar moesten vervolgens ook al een pijnlijke nederlaag incasseren tegen Wales. 

De zeperd tegen Australië betekent dat Engeland als eerste gastland van een WK strandt in de groepsfase. Bernard Foley was de beul van de Engelse rugbyploeg, door al in de eerste helft twee tries te scoren.

Schotland

Eerder op zaterdag namen Zuid-Afrika en Schotland het tegen elkaar op in Newcastle. Zuid-Afrika kende een sterk begin en kwam daarna eigenlijk niet meer in gevaar: 34-12. 

Tim Visser begon in de basis bij de Schotten, die door de nederlaag nu tweede staan in de groep. Japan was met 26-5 veel te sterk voor Samoa.