Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen mogen na donderdag rekenen op een plek in de kwartfinales van de lucratieve World Tour Finals in Fort Lauderdale.

De voormalig wereldkampioenen verloren nipt van de Brazilianen Evandro en Pedro Solberg (21-19, 15-21 en 14-16), maar wonnen enkele uren later probleemloos van de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo (21-19 en 21-16).

Met twee zeges uit drie partijen hebben Brouwer en Meeuwsen een uitstekende uitgangspositie in Florida. Op de eindstrijd van de World Tour spelen de beste tien teams van de wereld tegen elkaar in twee poules.

De beste drie uit elke groep gaan door naar de knock-outfase. Vrijdag staan de laatste groepswedstrijden op het programma.

Voor Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst moet het vrijdag gebeuren. Zij verloren donderdag hun tweede wedstrijd in drie sets van de Amerikanen Nicholas Lucena en Philipp Dalhausser: 9-21, 22-20, 12-15.

De Nederlanders spelen vrijdag tegen onder anderen de Brazilianen Bruno en Alison, een herhaling van de sensationele verloren WK-finale in Den Haag.

Van Iersel/Meppelink

Marleen van Iersel en Madelein Meppelink revancheerden zich na hun twee verliespartijen op woensdag en houden uitzicht op de kwartfinales.

Ze versloegen donderdag het Canadese koppel Sarah Pavan en Heather Bansley in twee sets: 21-15 en 21-17. "We wisten dat we moesten winnen. We gaan alles geven om de kwartfinale nog te bereiken", zei Van Iersel.

Voor de winnaars ligt in Florida 100.000 dollar klaar.