Lonneke Sloetjes was zondag in het gewonnen EK-duel met Polen topscorer van de Nederlandse volleybalsters met 25 punten. De 24-jarige Achterhoekse kijkt uit naar het beslissende groepsduel met Italië van maandag.

"Het wordt heel spannend, het wordt een harde wedstrijd. We weten dat zij een goede diagonaal hebben en weinig fouten maken'', blikte ze vooruit naar het derde en laatste groepsduel.

Italië staat achtste van de wereld, Nederland is de nummer achttien. De winnaar van de onderlinge wedstrijd plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de verliezer wacht nog een tussenronde.

Oranje heeft in de eerste twee poulewedstrijden in ieder geval een goede indruk gemaakt met een 3-0 zege op Slovenië en een 3-1 overwinning tegen Polen. Tegen de Poolse vrouwen waren met name de eerste twee sets van hoog niveau bij Oranje, mede door de harde smashes van Sloetjes.

"In de derde set is er misschien toch een beetje vermoeidheid in het team geslopen, zij hadden wat geluk met de service. Bovendien veranderden ze hun positie, waardoor wij sneller moesten reageren. Maar in de vierde set zijn we volle bak gegaan. Je wil zo graag", aldus de Varsseveldse, die het grootste deel van spanning van het EK in eigen land kwijt is.

"Voor de eerste wedstrijd was ik heel erg gespannen, vooral ook omdat je van Slovenië moet winnen. Van Polen en Italië kunnen we winnen, maar dat maakt wel een verschil. We genieten er nu vooral van.''