Epke Zonderland beslist dit weekeinde of hij volgende maand meedoet aan de WK turnen in Glasgow. De olympisch kampioen is herstellende van een hersenschudding.

Volgens zijn coach Daniël Knibbeler zit Zonderland op dit moment op zestig procent. ''Ik heb er wel alle vertrouwen in dat hij in Glasgow kan starten'', zei Knibbeler tegen de NOS.

"Het herstel verloopt inmiddels voorspoedig. De hoofdpijn is aan het wegtrekken en de druk op zijn hoofd trekt weg, ook met een grotere intensiteit van bewegen. En ook met op de kop hangen en staan."

Zonderland wil vanaf 23 oktober in Schotland zijn wereldtitel op de rekstok verdedigen. Zijn voorbereidingen op de WK liepen enkele weken geleden flinke vertraging op, toen Zonderland bij een training op zijn hoofd terecht kwam en een hersenschudding opliep.

''Het is niet de eerste keer dat we tegenslag ervaren tijdens de voorbereiding'', zei Knibbeler. ''Het is ook zo dat Epke één brok ervaring is, en fysiek in orde is op de hoofdpijn na, en al twintig trainingsjaren in zijn lijf heeft zitten. Dus vandaar dat ik er vertrouwen in heb dat hij ook in deze korte tijd WK-waardig in vorm kan zijn."