Bokser Tyson Fury verbaasde woensdag vriend en vijand - onder wie zijn tegenstander Vladimir Klitsjko - door verkleed als Batman op een persconferentie te verschijnen.

De 27-jarige Brit Fury en de twaalf jaar oudere Oekraïner Klitsjko waren in Londen ter promotie van hun gevecht op 24 oktober in Düsseldorf.

Vlak nadat Fury in zijn kostuum had plaatsgenomen voor de persconferentie, sprong hij over een tafel heen om iemand aan te vallen die was verkleed als The Joker. "Dit is een malloot, net als jij", beet hij Klitsjko vervolgens toe. "Ik zal mijn vuisten voor me laten spreken", antwoordde 'Dr. Steelhammer'.

De 117 kilo zware en 2.06 meter lange Fury, die is vernoemd naar voormalig wereldkampioen zwaargewicht Mike Tyson, omschreef zijn beroemde opponent in juli al als "saai" en als iemand "met de uitstraling van mijn onderbroek - nul".

"Het is mijn persoonlijke missie om het boksen af te helpen van een saai persoon", voegde de Engelsman daar aan toe.

Klitsjko zal tegen Fury drie wereldtitels op het spel zetten. Het zwaargewicht uit Oekraïne heeft al elf jaar niet meer veloren. Fury is de regerend Europees kampioen in het zwaargewicht en ongeslagen in zijn laatste 24 gevechten.

Bekijk beelden van de persconferentie:

Bokser Fury verschijnt als Batman op persconferentie
Bokser Fury verschijnt als Batman op persconferentie